Så tar du hand om huden efter hårborttagning.

Är du orolig för hur din hud reagerar på när och om du skulle vilja avlägsna hår från kroppen? Känner du din hud väl eller reagerar den på olika sätt? Läs här vad experter på området säger.

Första gången du avlägsnar hår från huden kan du få lite olika reaktioner. Du kanske oroar dig för vad som kan hända och bygger upp ett inre scenario. Till exempel att det ska uppstå en rodnad eller att du får klåda på det utsatta området. Kanske är du rädd för att du ska få ovanliga utslag du aldrig haft förut eller att huden runt det behandlade området ska svullna upp och kännas obehagligt. Men det behöver inte alls bli på något av de här sätten. Det finns tips och råd att få och här har vi tagit reda på några för att du ska kunna känna dig lugn och få det allra bästa resultatet du kan tänka dig.

Vad finns det för problem som kan uppstå?

Det vanligaste som du märker är en viss rodnad runt området som behandlats. Det är också fullt möjligt att en viss irritation kan uppstå på huden runt det behandlade området. Däremot är hårsäcksinflammation en av de obehagligheter som tack och lov tillhör ovanligheterna men i sällsynta fall faktiskt kan förekomma. De flesta av de här problemen är ovanliga och förekommer sällan om du låter utbildad personal ta hand om hårborttagningen. Det är mer när vi själva ska göra jobbet som det kan uppstå problem. Helt enkelt för att du saknar rätt utbildning och erfarenhet.

Vad är det viktigaste att komma ihåg efter en hårborttagning?

Har du tagit bort hår under armarna är det viktigt att tänka på att undvika deodorant som innehåller alkohol ett par dagar efter. Plockar du ögonbrynen kan du smörja in med en mjukgörande kräm. Är du i ett varmt land där solen skiner ska du komma ihåg att du bör undvika solen några dagar efter hårborttagningen. Har du använt dig av vaxning ska du undvika att bada och simma på några dagar. Hälsosam mat och rikligt med vatten hjälper din hud att återhämta sig. En kräm med solskyddsfaktor är extra viktig att använda, speciellt om du tagit bort hårväxt med hjälp av laser. Då är din hud mer känslig än normalt. Se till att ha bra dagliga rutiner för hudvård med produkter av hög kvalité. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se

14 May 2020

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!