På Kungsholmen löser kiropraktorn upp muskelknutorna

Smärta i kroppen påverkar både kropp och humör. Har man problem kan man söka hjälp hos en kiropraktor på Kungsholmen. En av kiropraktorns behandlingar är att lösa muskelknutor med massage.

Ingen person ska behöva gå omkring och känna smärta i kroppen för att musklerna inte samarbetar. Det kan vara en sträckning eller en felbelastning som ligger bakom smärtan. Ibland försöker man söka på nätet vad det finns för självhjälpstips för att bli av med smärtan. Alternativt så knaprar man olika smärtstillande tabletter för att koppla bort att det gör ont.

Kiropraktik betyder praktisera för hand

Det finns utbildade personer som är proffs på anatomi och hur kroppen fungerar. Patienten kan berätta om smärta på ett ställe, men i själva verket kan smärtan bero på en felbalansering av kroppen. Omedvetet försöker kroppen fixa till obalansen själv, vilket kan resultera i smärtor i olika muskulaturer.

Det är bra att gå till kiropraktor på Kungsholmen där de har lång erfarenhet av att behandla och hjälpa patienter. Vilken behandling man får hos kiropraktorn beror lite på vilken typ av problem man har. Ofta går behandlingarna in i varandra för att få bästa verkan.

Många olika behandlingar under samma tak

Det vanligaste är att man börjar med massage och får hjälp att stretcha ut musklerna. En annan behandling de använder är så kallad stötvågsbehandling. En kiropraktors kunskaper sträcker sig över många områden. Förutom smärta i bland annat ryggen så kan de även behandla huvudvärk, ischias och hallux valgus för att nämna några.

13 Dec 2021

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!