Lös akuta tandproblem omgående

Många har koll på att man inte ska ignorera en utslagen tand, men hur är det med tandvärk? Det bästa är att kontakta en tandläkare och fråga. Här finns fakta och information om akuttandvård.

Tandvärk uppstår i tandens nerv för att tanden har skadats av en eller annan orsak. Symptomen man kan få kan vara olika från person till person och beroende på vilka tandskador som finns. Det kan vara allt från ilningar eller molande värk till huggande smärta. Tandvärk påverkar även andra moment i livet som sömn och mat, man blir irriterad och har svårt att borsta tänderna.

Ibland känner man inte att det är tandvärk till en början. Vid vissa tillfällen kan smärtan stråla ut i andra större områden som mot örat eller käken. Innan det går för långt är det bra att kontakta någon som kan akut tandvård i Bromma. Då kan man få rådgivning om de tandproblem som uppstått. Det är inte meningen att man ska gå runt och må dåligt när det finns bra hjälp att få.

Hantera utslagna tänder

Utslagna permanenta tänder är också en anledning till att kontakta en akuttandläkare. Har man koll på tanden kan tandläkaren i första läget försöka sätta tillbaka tanden om det går. Har man en utslagen tand är det viktigt att komma ihåg att man inte ska lägga den i ett glas vatten på färden till tandläkaren. Det skadar tandens rot om man gör det. Då är det bättre att lägga den i ett glas mjölk eller att förvara tanden i munnen.

20 Apr 2021

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!