Hur vet du att du behöver läsglasögon?

Har du svårt att se text på nära håll? Blir det suddigt om du försöker läsa en bok? Svårt att se text och innehållsbeskrivning på matvarorna du ska handla? Då kan det vara dags för läsglasögon.

Att köpa läsglasögon är relativt enkelt och lättillgängligt. Faktum är att det finns att få i många små butiker och på bensinstationer runt om i landet. Det finns ofta exemplar att låna för att prova vilken styrka du behöver i glaset. Bågarna är färgglada och inspirerande. Priset är extremt lågt jämfört med slipade glas och du kan därför ha råd med flera stycken i olika styrkor. Varför det kanske du undrar? Jo, det är vanligt att styrkan som du behöver för att kunna se är olika beroende på vad det är du ska använda din syn till. En styrka passar för att läsa bok medan en annan passar bättre för en dator. Ytterligare styrka behövs för arbete med detaljer. Så är den bistra verkligheten. Du kan behöva upp till fyra olika styrkor beroende på vad du ska pyssla med.

Rätt läsglasögon till rätt tillfälle gör livet lättare

För att du ska kunna tillgodogöra dig din syn på bästa sätt kan det vara bra att ha olika slags glasögon vid olika tillfällen. Ett par läsglasögon med lite större förstoring är bra att ha med dig vart du än går. Då kan du läsa priser, innehåll och beskrivningar av produkter när du går och handlar. Ett par med lite mindre förstoring har du liggande vid datorn eller datorväskan.

19 Mar 2022

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!