HLR Utbildning Stockholm – en viktig kunskap att ha med sig

Med HLR Utbildning Stockholm får du verktyg att kunna agera och hjälpa till på rätt sätt om akut hjärtstopp uppstår. En kunskap som kan vara livsavgörande.

Ibland är olyckan framme. När som helst utan förvarning. Med lite kunskaper i bagaget kan vissa situationer avhjälpas på plats av personer som inte är medicinskt kunniga. HLR Utbildning Stockholm genomför utbildningar i hjärt-lungräddning och första hjälpen. Privatpersoner, företag, föreningar och insatspersonal har möjlighet att delta i kursen. Det ges även kurser som har inriktning mot barn.

De som arbetar med detta har själva utbildning inom HLR och första hjälpen och är certifierade av Svenska HLR-rådet, Svenska Första Hjälpen-rådet samt Svenska Röda Korset.

HLR Utbildning – grundregel

Många har hört talas eller läst något om L-ABC men inte alla veta vad det innebär. På HLR Utbildning Stockholm är utgångspunkten den grundregeln. Nedan följer en förklaring:

L – Livsfarligt läge Kontrollera området olyckan har hänt på. Är det livsfarligt läge för dig eller personen som är drabbad måste personen flyttas till en säkrare plats innan räddningsarbete kan fortgå.

A – Andning Kontrollera andningen och öppna luftvägar genom att lägga en hand på pannan. Böj därefter huvudet bakåt, lyft sedan upp hakan med andra handens pek- och långfinger som placerats på hakspetsen. Lyssna vid näsa och mun.

B – Blödning (inre/yttre) Om personen har en yttre blödning bör den åtgärdas med tryckförband. Inre blödningar kan visa sig såsom blåaktiga utslag, snabb andning, frossa eller smärta.

C – Chock – Cirkulationssvikt Detta kan visa sig genom att personen till exempel är yr, blek eller frusen.

Gör en kursanmälan för HLR här: hlrutbildningstockholm.com

29 Oct 2022

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!