Håll dina anställda friska med regelbundna hälsokontroller i Uppsala

Är du chef för en verksamhet i Uppsala? Boka in dina anställda för en hälsokontroll. Hälsokontroller minskar risken för att de ska drabbas av sjukdom och kan även minska sjukfrånvaron.

Arbetar du som chef för en verksamhet har du ett ansvar för dina anställda, och i det ansvaret ligger att de ska må så bra som möjligt. Att de håller sig friska är inte bara för deras egen skull, utan ligger även i verksamhetens intresse, då en hög sjukfrånvaro hos personalen medför kostnader och krångel när extrapersonal måste kallas in.

Förmodligen har ni avtal för något slags företagshälsovård. Att inom eller utöver denna låta personalen få genomgå hälsokontroller kan minska riskerna för sjukfrånvaro och leda till en friskare och mer välmående personal. I Uppsala finns företag som kan erbjuda både företagshälsovård och fristående hälsokontroller.

Välj en paketlösning eller en skräddarsydd hälsokontroll

När du ska boka in dina anställda för en hälsokontroll finns olika alternativ att välja mellan. Paketlösningar finns i olika omfattning och kan innebära till exempel blodtrycksmätning, BMI och blodprover. I den mer omfattande undersökningen tas fler prover och en läkarundersökning tillkommer. Även en synkontroll görs.

Vill du satsa ännu mer på dina anställdas hälsa finns fler tillval att göra. Kanske vill du skräddarsy hälsokontrollerna efter just din verksamhet och vad dina anställda kan tänkas vara i behov av? Oavsett vilka val du gör när du bokar in hälsokontroller i Uppsala så är regelbundna kontroller ett bra verktyg för att uppnå en frisk personal med mindre risk för sjukfrånvaro.

27 Feb 2022

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!