Gå på kontroll hos tandläkare i Solna

Till skillnad från sjukvården finns det sällan mottagningar bara för barn när det gäller tandläkare. I Solna har man valt att samla flera tandläkare med olika kompetenser under samma tak.

Den allra första tiden som nybliven förälder gäller det att mest landa och ge den lilla bebisen omvårdnad i form av närhet och mat. Allt eftersom barnet växer upp inkluderas fler saker i livet. Tandborstning, kompisar, lekar och idrott för att nämna några saker.

När det gäller barn i allmänhet finns det otroligt många goda råd och självutnämnda experter där ute man kan lyssna på. I mångt och mycket kan man läsa igenom det man vill och sedan fundera över om det passar ens egna barn eller inte. Redan från tidig ålder handlar det om bland annat amning och sömn för att sedan fortsätta upp i åldrarna med olika råd.

Tandläkare tar hål på myter

För den som arbetar som tandläkare i Solna får man också höra om föräldramyter när det gäller tänder. Säkerligen har du hört florerande rykten om att det är farligt med fluor för barn. Ett högt fluorintag är farligt för både barn och vuxna, men den lilla mängd som finns i tandkräm är bra för att stärka tänderna.

Att tänka på när man borstat tänderna är att varken barn eller vuxna ska skölja munnen efteråt. Då sköljer man bort fluoret som ska jobba i lugn och ro mellan tandborstningarna. Är man osäker på om det är en myt eller sanning om tänderna, fråga tandläkaren om råd.

27 Nov 2021

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!