Förlovningsringar: Ett symbol för evig kärlek

Förlovningsringar är en symbol för två personers gemensamma framtid och det kommande äktenskapet. När ett par förlovat sig bär de ofta varsin förlovningsring som ett tecken på deras åtagande inför kommande giftermål.

Historiskt sett bar endast bruden en förlovningsring, men med tiden har detta förändrats. Enligt äldre traditioner användes ringen för att markera att kvinnan var upptagen och hade lovat sig till en man. Detta innebar att andra män skulle respektera hennes relation.

I Sverige har traditionen sedan 1800-talet varit att både mannen och kvinnan bär en enkel och slät förlovningsring. Ofta graveras partnerens namn på insidan av ringen. Dock blir det allt vanligare att kvinnor väljer att ha en alliansring med vackra stenar, vilket är en tradition i vissa andra kulturer.

Att köpa förlovningsringar behöver inte vara dyrt

Genom att välja att köpa förlovningsringar online kan kostnaderna minskas jämfört med att köpa dem i fysiska butiker. Det finns ett brett utbud av vackra och stilrena förlovningsringar till bra pris att välja mellan, och du kan enkelt mäta din storlek för att säkerställa att ringarna passar. Det är alltså inga problem att handla förlovningsringar online.

Eftersom traditionen med enkla ringar har förändrats finns det nu ett stort antal vackert designade förlovningsringar att välja mellan. Det gäller både för mannen och kvinnan, såvida inte förlovningen sker mellan två personer av samma kön. I sådana fall kan det vara aktuellt med två ringar för varje man respektive kvinna. Valet är helt upp till er och vad som passar er bäst.

24 Jul 2023

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!