Få leendet tillbaka med akuttandläkare i Solna

Ibland kan smärta och liknande problem med tänderna komma olägligt. Om du kontaktar en akuttandläkare i Solna kan du räkna med att få både hjälp och behandling, ofta inom ett dygn.

Du tar en bit av äpplet och känner hur något krasar till. Vad var det? En sten? Du spottar ut innehållet i handen och där ligger den. En vit liten flisa. När du känner med tungan mot framtänderna ilar det till, och du förstår vad det är som ligger där. Det är en bit av din tand. Förskräckt springer du till badrummet, ser dig i spegeln och möts av ett söndrat leende. Och du som har en anställningsintervju dagen därpå! Vid vissa tillfällen finns det inte tid att stå i långa vänteköer för att få vård.

Akuttandläkare för oförutsedda tillfällen

Hur tänderna mår påverkar inte bara munnen utan kan också livskvaliteten. Det finns forskning som visat att vissa munrelaterade problem kan ha direkt samband med andra sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar. Men tänderna är också en rent estetisk fråga. Det är något som vi visar varje dag, när vi skrattar, pratar eller ler.

För att ta hand om tänderna är det bra att avstå från socker och för mycket sura drycker, som läsk och juice. Med en daglig munrutin, såsom borstning, tandtråd och munskölj, ser du till att ge dina tänder bättre förutsättningar för en god munhälsa. Då räcker det ofta med att vi besöker tandläkaren på en rutinkoll någon gång per år. Men ibland händer det oförutsedda, såsom i skräckexemplet ovan. Då är det bra att ha numret till en akuttandläkare.

Smärtlindring snabbt med akuttandläkare

Akuttandvård finns till för dig som behöver ha akut hjälp. Det kan vara att du har väldigt ont i en tand, till exempel på grund av en visdomstand som vuxit snett, eller problem med långtgående karies såsom pulpit. Ibland kan tandsmärta bli så svår att den påverkar både sömn och koncentration, och då kan det vara tungt att behöva stå i en lång väntekö.

Hos en akuttandläkare i Solna får du hjälp inom ett dygn, och ofta både undersökning och behandling på en och samma gång. Ibland behöver en större behandling göras, såsom exempelvis en rotfyllning. Detta är inte alltid möjligt att göra inom ett dygn. Då hjälper akuttandvården dig med en tillfällig behandling till dess att du får tid för en mer permanent åtgärd. Med akuttandvård får du leendet tillbaka snabbare.

30 Oct 2021

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!