En tandhygienist i Solna kan vara din bästa vän

Stressad i storstan? Då kan dina tänder vara i farozonen. Ett årligt besök hos tandläkaren är en bra början, men komplettera gärna med en tid hos tandhygienist. I Solna finns det gott om tider.

Du är inte ensam om att prioritera bort dina egna tandläkarbesök. Även om du ser till att barnen går på sina årliga kontroller är det lätt att du skjuter upp din egen tid. Men det är att göra dig själv en otjänst. Regelbundna besök hos en tandläkare kan spara dig enormt mycket tid och pengar i framtiden. Ju längre ett kariesangrepp får pågå, desto dyrare blir det att laga det. Se även till att boka in ett extra besök hos en tandhygienist i Solna efter tandläkarbesöket. Då kan du få ovärderlig hjälp med att hålla dina tänder rena och fina. För det är faktiskt inte så lätt.

Tandhygienisten gör rent hus

Att borsta tänderna och använda tandtråd på rätt sätt är något av en konst. Många backar från tandtråden när det börjar blöda i tandköttet, men det är då den verkligen behövs. Att tandköttet blöder betyder att det är inflammerat. Orsaken till det är troligtvis att du inte har använt tandtråd tillräckligt ofta, eller på rätt sätt. En tandhygienist kan tala om allt det här och ännu mer för dig. Dessutom ser de till att dina tänder blir ordentligt rengjorda, till skillnad från tandläkaren som främst undersöker dina tänder på jakt efter karies eller andra tandsjukdomar. Förhoppningsvis kan du själv också hitta tid att lyssna och lära. Läs mer om tandhygienist på denna webbsida:https://www.tandhygienistsolna.se/  

18 Oct 2021

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!